X
GO

Xhamia e Hasan Agës

Fshati Rogovë

Xhamia e Hasan Agës
Ndërtesa gjendet në hyrje të fshatit Rogovë, menjëherë pas urës ku kalon lumi Drin. Objekti supozohet të jetë ndërtuar në shek. XVI dhe nuk dallon shumë me teknikën e ndërtimit të Xhamisë së Hadumit ...

Xhamia e Hadumit

Çarshia e Madhe, Rr. Ismajl Qemali

Xhamia e Hadumit
Në bërthamën e Çarshisë së Madhe, në kryqëzimin e dy rrugëve kryesore, “Ismail Qamajli” dhe “Abedin Tërbeshi”, gjendet kompleksi historik i Xhamisë së Hadumit. Kompleksi është ndërtuar më 1585 ...

Xhamia e fshatit Smolicë

Fshati Smolicë

Xhamia e fshatit Smolicë
Xhamia gjendet në hyrje të fshatit Smolicë. Kjo ndërtesë është ndërtuar në fillim të shekullit XIX dhe është simbol i rezistencës. Xhamia është me bazë katrore, e ndërtuar kryesisht nga gurët e lumit ...

Ura e Taliqit

Mahalla e Jusufit - Bashkësia lokale Nr.2, Rr. Konferenca e Bujanit

Ura e Taliqit
Gjendet në kompleksin e Çarshisë së Madhe në pjesën jugore dhe është e ndërtuar mbi lumin Krena. Sipas mbishkrimit të gdhendur në mur ura daton nga viti 1816. Sipas burimeve të shkruara ura është ndër...

Ura e Tabakëve

Lagjja Brekoc - Bashkësia lokale Nr. 6, Rr. Gjon Nikollë Kazazi

Ura e Tabakëve
Ura e Tabakëve gjendet mbi lumin Erenik në jug të qytetit të Gjakovës. Kjo urë lidh Gjakovën me fshatrat në jug dhe qytetet shqiptare si Bajram Curri, Shkodra dhe Kukësi. Ura është ndërtuar në ...

Tuma ilire te ura e Fshejt - Ujzë

Fshati Ujzë - Tuma

Tuma ilire te ura e Fshejt - Ujzë
Nekropoli tumular i Fshejit i takon periudhës së vonë të hekurit (VII-VI p.e.s.) dhe gjatë hulumtimeve arkeologjike të zhvilluara këtu në vitin 2011 u gërmuan pesë tuma, këto me inventar mjaft të ...

Teqeja e Sheh Eminit

Mahalla e Krypazarit në Çarshi të Madhe - Bashkësia lokale Nr.2, Rr. Ismajl Qemajli

Teqeja e Sheh Eminit
Gjendet në kompleksin historik të Çarshisë së Madhe dhe kompleksin e Lidhjes Shqiptare dega e Gjakovës, në pjesën e quajtur Kryepazari. Teqeja është ndërtuar në shek. XVIII. Objekti është teqe e sekti...
RSS
First6061626365676869Last

Theme picker