X
GO

Kulla dhe Shtëpi Antike

Kulla dhe Shtëpi Antike

Shtëpia e Abdullah pashë Drenit, Shtëpia e Sylejman Vokshit, Kulla e Mustafa Vokshit, Kulla e Hysni Koshit, Sahat Kulla, Kulla e Tasim Beut, Kulla e Ismet Currit, Shtëpia e Shahin Kryeziut, Shtëpia e Rexhep Haxhi Ismailit, Shtëpia e Qamil Haxhibeqirit, Shtëpia e Hasan Polloshkës, Terzihaneja.

Ura

Ura
Ura e Tërzive, Ura e Tabakëve, Ura e Taliqit, Ura e Fshejtë.

Xhami

Xhami

Xhamia e Hadumit, Xhamia e Hasan agës, Xhamia e Mahmut Pashës, Xhamia e Kusarëve, Xhamia e Mullajusufit.


Kisha

Kisha

Kisha e Shën Palit dhe Shën Pjetrit, Kisha e Shën Ndout - Gjakova kishte një traditë fetare katolike.

Teqe

Teqe

Tyrbja e Çikave, Teqeja e Shejh Eminit, Teqeja e Shejh Danjollit, Teqeja e Madhe, Teqeja e Bektashinjve, Teqeja e Babës Ali, Teqeja e Shejh Banit.

Mejtepe dhe Medrese

Mejtepe dhe Medrese

Mejtepi Ruzhdije, Medreseja e Madhe, Medreseja e Vogël, Ndërtesa e Normalës së Gjakovës.

Përmendore

Përmendore

Lapidari kushtuar dëshmorëve të vrarë në luftë kundër Maxhar pashës, Eshtërorja e luftëtarëve të vrarë të LANÇ, Shtatorja e Sylejman Vokshit, Shtatorja e Nënës Tereze, Përmendorja kushtuar UÇK-së, Përmendorja e Tom Lantosit, Busta e Asim Vokshit, Busta e Emin Durakut, Busta e Mustafa Bakisë, Busta e Bajram Currit, Busta e Hajdar Dushit, Busta e Mazllom Këpuskës.

RSS
First6263646566676971

Theme picker