X
GO

Kulla e Sylejman Vokshit

Lagjja Mejtepi i Ruzhdisë, Rr. Fan.S.Noli

Kulla e Sylejman Vokshit
Kulla gjendet në vendin e quajtur Mejtepi Ruzhdije në hyrjen e Çarshisë së Vjetër në Gjakovë. Objekti është ndërtuar në fillim të shek. XVIII dhe ka rëndësi të madhe historike sepse aty u lind heroi...

Kulla e Hysni Koshit

Çarshia e Madhe, Rr. Ismajl Qemali

Kulla e Hysni Koshit
Kulla e Hysni Koshit gjendet në kompleksin e Çarshisë së Madhe, afër këtyre monumenteve: Teqeja e Sheh Ruzhdisë, Lapidari i Lidhjes së Prizrenit, Kulla e Sylejman Vokshit, Kulla e Avdullah Pashë Dreni...

Kulla e Avdullah Pashë Drenit

Çarshia e Madhe, Rr. Ismajl Qemali

Kulla e Avdullah Pashë Drenit
Kulla e Avdullah Pashë Drenit gjendet në hyrje të Çarshisë së Madhe, në afërsi të cilës ndodhen edhe Lapidari i Lidhjes së Prizrenit, Teqeja e Sheh Eminit, Shtëpia e Sulejman Vokshit, Kulla e Koshit, ...

Ura e Terziut

Fshati Bishtazhin, Rr. Gjakovë - Prizren

Ura e Terziut
Ura e Terziut gjendet në kilometrin e 7-të të rrugës Gjakovë-Prizren mbi lumin Erenik. Ura është ndërtuar në shek.XVIII nga Esnafi i Terzive në Gjakovë. Objekti përmban në veti elemente të një monume...

Tërësia Urbanistike Çarshia e Madhe

Çarshija e Madhe, Rr. Ismajl Qemajli

Tërësia Urbanistike Çarshia e Madhe
Tërësia urbanistike e Çarshisë së Madhe përmban 525 objekte të rëndësishme. Njihet si çarshia më e madhe në Evropën Juglindore. Ka kryer funksionin e zejtarisë, tregtisë dhe administratës qendrore të ...

Shtëpia e Selim Bakijës

Çarshia e Vogël, Rr. Skënderbeu

Shtëpia e Selim Bakijës
Shtëpia e Selim Bakijës gjendet në rrugën “Skënderbeu” në lagjen e quajtur “Çarshia e Vogël”. Objekti është ndërtuar në vitin 1910. Ky objekt ka shërbyer si shtëpi banimi. Ky objekt ka rëndësi të madh...

Është mbajtur koncert në Shkollën e Muzikës "Prenk Jakova"

Mbrëmë adhuruesit e muzikës artistike në Gjakovë janë kënaqur me interpretimet e shkëlqyera...
RSS
First6263646567697071

Theme picker