X
GO

Teqeja e Babës Ali

Mëhalla e Hankës, Rr. Mithat Frashëri

Teqeja e Babës Ali
Teqeja e Babës Ali gjendet në vendin e quajtur "Mëhalla e Hankës" dhe është ndërtuar në fillim të shek. XIX nga Sheh Cena.

Medreseja e Madhe

Rruga e Çabratit, Rr. Mithat Frashëri

Medreseja e Madhe
Kompleksi Medreseja e Madhe shtrihet në afërsi të tërësisë urbanistike “Çarshia e Madhe” në Gjakovë.

Mejtepi Ruzhdije - Shkolla e parë shqipe

Mejtepi Ruzhdije, Rr. Fan S. Noli

Mejtepi Ruzhdije - Shkolla e parë shqipe
Mejtepi Ruzhdije gjendet në vendin e quajtur "Mejtepi Ruzhdije", pranë shtëpisë së Sylejman Vokshit. Objekti është ndërtuar në vitin 1810.

Mejtepi i Haxhi Ymerit

Mahalla e Haxhi Ymerit, Rr. Ferhat Binishi

Mejtepi i Haxhi Ymerit
Mejtepi i Haxhi Ymerit është objekt në kuadër të kompleksit të Xhamisë së Haxhi Ymerit dhe siç tregon emri gjendet në mëhallën e Haxhi Ymerit.

Tabhanja

Çarshia e Madhe, Rr. Tefik Qanga

Tabhanja
Tabhanja gjendet  në vendin  e quajtur “Livadhi i Tabhaneve” pranë lumit Krena.

Xhamia e Mahmut Pashës

Çarshia e Vogël, Rr. Nënë Tereza

Xhamia e Mahmut Pashës
Xhamia e Mahmut Pashës gjendet në pjesën e quajtur "Çarshia e Vogël" e qytetit të Gjakovës.

Xhamia e Kusarit

Mahalla e Kusarit, Rr. Hysni Dobruna

Xhamia e Kusarit
Xhamia e Kusarit është njëra ndër xhamitë më karakteristike të qytetit të Gjakovës dhe gjendet në vendin e quajtur “Mëhalla e Kusarit” nga edhe e ka marrë emrin.
RSS
First5758596062646566Last

Theme picker