X
GO

Lapidari, kushtuar dëshmorëve të vrarë në luftë kundër Maxhar pashës

Rr. Ismajl Qemali

Lapidari, kushtuar dëshmorëve të vrarë në luftë kundër Maxhar pashës
Në njëqintvjetorin e Lidhjës Shqiptare të Prizrenit, në shenjë kujtimi për luftëtarët e vrarë në luftë kundër Mehmet Ali pashës, u ndërtua lapidari, i cili, në bazë përbëhët nga ...

Kulla e Tasim Beut

Rr. Bajram Curri

Kullë trekatëshe me tulla, e ndërtuar në fillin të shek. XX, e vetmja e ruajtur në sarajet e kryezinjve, njerës nga familjet më të njohura të bejlerëve të Gjakovës ...

Xhamia e Mullajusufit

Rr. Konferenca e Bunjanit

E ndërtuar më 1854 nga tri familje të një gjaku (të mullahasanëve, të mullashabanëve dhe të mullamuslive) për kah madhësia dhe për kah bukuria ...

Kisha e Shën Ndout

Rr. Gjon Nikollë Kazazi

Kisha e Shën Ndout
Kisha e Shën Ndout gjendet në "Rrugën e katolikëve”, përballë Kishës së Shën Palit dhe Shën Pjetrit, në Gjakovë. 

Kulla e Sahatit

Çarshia e Madhe, Rr. Mazllom Lakuci

Kulla e Sahatit
Objekti gjendet në bërthamën e "Çarshisë së Madhe", saktësisht në vendin e quajtur "Fusha e Sahatit" dhe është ndërtuar në vitin 1597.

Hani i Haraqisë

Çarshia e Madhe, Rr. Qazim Bakalli

Hani i Haraqisë
Kompleksi Hani i Haraqisë gjendet në afërsi të Xhamisë së Hadumit, kjo dëshmon për vjetërsinë e këtyre objekteve.

Teqeja e Sheh Banit

Mëhalla e Qylit, Rr. Mihajl Grameno

Teqeja e Sheh Banit
Teqeja e Sheh Banit gjendet në vendin e quajtur "Mëhalla e Qylit”, pranë lumit Krena. Objekti është ndërtuar në shek. XIX.
RSS
First5657585961636465Last

Theme picker