X
GO

Xhamia e Hasan Agës

Fshati Rogovë

Xhamia e Hasan Agës

Ndërtesa gjendet në hyrje të fshatit Rogovë, menjëherë pas urës ku kalon lumi Drin. Objekti supozohet të jetë ndërtuar në shek. XVI dhe nuk dallon shumë me teknikën e ndërtimit të Xhamisë së Hadumit në Gjakovë dhe të Sinan Pashës në Prizren. Objekti nga ana arkitektonike është karakteristike, sepse veçoria e konstruksionit është lidhur me ekzistimin e 8 pilastrave në brendësinë e mureve që bartin trompet dhe kupolën. Minarja është e mbuluar me plumb. Xhamia është djegur tërësisht në luftën e fundit, kurse në vitin 2008 është rindërtuar.

Periudha: Osmane

Shekulli: XVI

Nën mbrojtje të përhershme, Data e Mbrojtjes: 26.02.1970.-nr.02-107

Burimi: https://dtk.rks-gov.net/tkk_objekti.aspx?id=8251

Print
Categories: Trashëgimia
Tags:

Theme picker