X
GO

Kulla e Astrit Tahsum Kryeziut

Bregu i Sarajeve - Çarshia e Madhe, Rr. Abedin Terbeshi

Kulla e Astrit Tahsum Kryeziut
Kulla e Astrit Tahsum Kryeziut gjendet në kompleksin e quajtur ”Bregu i Sarajeve”, në bërthamën e “Çarshisë së Madhe”, e ndërtuar rreth shek. XVIII-XIX.

Çarshia e Jupave

Çarshia e Madhe, Rr. Ismajl Qemali

Çarshia e Jupave
Kompleksi “Çarshia e Jupave” gjendet në "Çarshinë e Madhe" të qytetit të Gjakovës. Objekti fillimisht është ndërtuar nga familja Batusha në shek. XVIII. Më vonë ka kaluar në pronësi të familjes Buza.

Kulla e Ibish Alisë

Fshati Brovinë

Kulla e Ibish Alisë
Kulla gjendet në fshatin Brovinë dhe është një ndër kullat me dukjen më madhështore nga të gjitha objektet e këtij lloji. Kulla është ndërtuar në shek. XIX dhe i takon tipit të kullave të Rrafshit të Dukagjinit.

Kulla e Ymer Pogës

Fshati Rogovë

Kulla e Ymer Pogës
Kulla gjendet në fshatin Rogovë të Hasit në anën e djathtë të Drinit të Bardhë.
Kulla është ndërtuar në shekullin XVI nga Hasan Agë Qeli i Demjanit, i cili e ndërtoi edhe Xhaminë e Rogovës në vitin 1580 dhe Hamamin e Rogovës (i cili nuk ekziston sot). Objekti  i takon tipit të kullave tri katëshe.

Kulla e Ahmet Islamit

Fshati Dujakë

Kulla e Ahmet Islamit
Kulla gjendet në fshatin Dujakë të Gjakovës dhe është ndërtuar në shekullin XIX. Kulla është tipike e Rrafshit të Dukagjinit, që do të thotë se ka shërbyer për banim dhe fortifikim.

Kulla e Sadik Nivokazit (Teqeja e Sheh Hazirit)

Fshati Nivokaz

Kulla e Sadik Nivokazit (Teqeja e Sheh Hazirit)
Kulla gjendet në fshatin Nivokaz, afër rrugës kryesore Gjakovë-Junik. Kulla është ndërtuar në fillimvitet e shek. XIX.
Përveç rolit për banim kulla ka shërbyer edhe si teqe (i takon tarikatit Halveti).

Kulla e Isuf Sadikut

Fshati Nivokaz

Kulla e Isuf Sadikut
Kulla gjendet në fshatin Nivokaz dhe është ndërtuar në shek. XIX. I takon tipit të kullave trekatëshe (tipike për Rrafshin e Dukagjinit), dhe ka shërbyer kryesisht për banim.
RSS
First5960616264666768Last

Theme picker