X
GO

Monumente Arkeologjike

Tumulë ilire, Mbeturinat ndërtimore në fshatin Raçë, Çeta e Profetënve e Pjetër Bogdanit.

Muze

Muzeu Rajonal

Muze

Muzeu Rajonal dhe Seksioni i Etnografisë - Muzeu Rajonal në Gjakovë si institucion me rëndësi të posaqme shoqërore, është themeluar në vitin 1951 me kërkesën e Shoqatës së Lufëtarëve të LNC-së, me qëllim që të mblidhet dhe të ruhet materiali dokumentar si dhe foto-materiali i periudhës së luftës (1941-1944).

Kulla dhe Shtëpi Antike

Kulla dhe Shtëpi Antike

Shtëpia e Abdullah pashë Drenit, Shtëpia e Sylejman Vokshit, Kulla e Mustafa Vokshit, Kulla e Hysni Koshit, Sahat Kulla, Kulla e Tasim Beut, Kulla e Ismet Currit, Shtëpia e Shahin Kryeziut, Shtëpia e Rexhep Haxhi Ismailit, Shtëpia e Qamil Haxhibeqirit, Shtëpia e Hasan Polloshkës, Terzihaneja.

Ura

Ura
Ura e Tërzive, Ura e Tabakëve, Ura e Taliqit, Ura e Fshejtë.

Xhami

Xhami

Xhamia e Hadumit, Xhamia e Hasan agës, Xhamia e Mahmut Pashës, Xhamia e Kusarëve, Xhamia e Mullajusufit.


Kisha

Kisha

Kisha e Shën Palit dhe Shën Pjetrit, Kisha e Shën Ndout - Gjakova kishte një traditë fetare katolike.

Teqe

Teqe

Tyrbja e Çikave, Teqeja e Shejh Eminit, Teqeja e Shejh Danjollit, Teqeja e Madhe, Teqeja e Bektashinjve, Teqeja e Babës Ali, Teqeja e Shejh Banit.

RSS
First6263646566676971

Theme picker