X
GO

Lapidari, kushtuar dëshmorëve të vrarë në luftë kundër Maxhar pashës

Rr. Ismajl Qemali

Lapidari, kushtuar dëshmorëve të vrarë në luftë kundër Maxhar pashës
Në njëqintvjetorin e Lidhjës Shqiptare të Prizrenit, në shenjë kujtimi për luftëtarët e vrarë në luftë kundër Mehmet Ali pashës, u ndërtua lapidari, i cili, në bazë përbëhët nga ...

Kulla e Tasim Beut

Rr. Bajram Curri

Kullë trekatëshe me tulla, e ndërtuar në fillin të shek. XX, e vetmja e ruajtur në sarajet e kryezinjve, njerës nga familjet më të njohura të bejlerëve të Gjakovës ...

Xhamia e Mullajusufit

Rr. Konferenca e Bunjanit

E ndërtuar më 1854 nga tri familje të një gjaku (të mullahasanëve, të mullashabanëve dhe të mullamuslive) për kah madhësia dhe për kah bukuria ...

CRKVA SV AETOG NTONIJA (SVETI NDOU)

Ul. Džon Nikol Kazazi

CRKVA SV AETOG NTONIJA (SVETI NDOU)
Crkva svetog Ante nalazi se u "Katoličkoj ulici”, nasuprot crkve sv Pavla i sv Petra u Đakovici.

SAHAT KULA

Velika Čaršija, Ul. Mazllom Lakuci

SAHAT KULA
Zgrada se nalazi u jezgru "Velike Čaršije",tačnije na mestu zvanom "Polje Sahata" i sagrađena je 1597 godine.

HAN HARAĆIJE

Velika Čaršija, Ul. Ćazim Bakali

HAN HARAĆIJE
Kompleks han Haračije se nalazi u blizini džamije Hadum, što svedoči o starosti tih zgrada.

Tekija Šejh Bana

Mahala Ćula, Ul. Mihajl Grameno

Tekija Šejh Bana
Tekija Šejh Bani se nalazi na mestu zvanom "Mahala Čuli" pri reci Krena. Zgrada je izgrađena u XIX veku.
RSS
First5657585961636465Last

Theme picker