X
GO

Kryetari Gjini takon shefen e BE-së për Kosovë Nataliya Apostolova

Kryetari Gjini takon shefen e BE-së për Kosovë Nataliya Apostolova
Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini, ka pritur sot shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë Nataliya Apostolova, me të cilën ka biseduar kryesisht për projektet e përbashkëta që komuna e Gjakovës ka me BE-në, siç janë projekti për Ngrohtoren e Re të qytetit, projekti për objektin e ri të komunës e të tjera.

Asfaltohet rruga Devë-Guskë

Asfaltohet rruga Devë-Guskë
Tejkalimi i parashikimit të të hyrave komunale, ka mundësuar që edhe shumë projekte infrastrukturore të realizohen edhe pse nuk kanë qenë të parapara në vitin fiskal 2019.

Diskutohet rregullorja komunale për funksionimin e këshillave lokal

Diskutohet rregullorja komunale për funksionimin e këshillave lokal
Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë(OSBE), në mbështetje të Kuvendit Komunal të Gjakovës ka organizuar sot nje punëtori në të cilën është diskutuar për harmonizimin e rregullores komunale mbi organizimin dhe funksionimin e këshillave lokale në komunën e Gjakovës.

Mbahet mbledhja e 9-të e Kuvendit Komunal

Mbahet mbledhja e 9-të e Kuvendit Komunal
E kryesuar nga Anton Shala, kryesues, është mbajtur sot mbledhja e 9-të me radhë e Kuvendit të Komunës së Gjakovës. Pas miratimit të rendit të ditës dhe të procesverbalit, në pikën vijuese të rendit të ditës janë zhvilluar pyetje të asamblistëve për ekzekutivin, e të cilat kryesisht kishin të bënin me projektet të ndryshme komunale.

Komuna e Gjakovës e përkushtuar në përkrahjen e bizneseve të vogla

Komuna e Gjakovës e përkushtuar në përkrahjen e bizneseve të vogla
Ndër prioritetet kryesore të Komunës së Gjakovës është krijimi i lehtësirave për ndërmarrjet e vogla, në funksion të zhvillimit të tyre. Kështu u tha gjatë një konference informuese, e cila u mbajt në kuadër të Ditëve të Biznesit të Vogël 2019.

KFOR-i italian dhuron dy karrige stomatologjike

KFOR-i italian dhuron dy karrige stomatologjike
KFOR-i italian sot ka dhuruar donacion dy karrige stomatologjike të cilat do të jenë në funksion të një preventive më të mirë dentare.

Prezentohet Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve

Prezentohet Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve
Këshilli i Veprimit Rinor Lokal, në bashkëpunim me organizatën Save the Children dhe me komunën e Gjakovës, kanë organizuar sot një sesion informues mbi Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve, ligj i cili tashmë është miratuar dhe pritet të hyjë në fuqi në muajin Qershor të 2020, pasi të nxirren edhe të gjitha aktet nënligjore përcjellëse.
RSS
First7891012141516Last

Theme picker