X
GO

Çabrati Hill

Çabrati Hill
Presents an important cultural and historical monument where lots of armed battles took place throughout the history of Gjakova all the way to the last war of KLA

SHKUGËZA

SHKUGËZA
Pjesa e qytetit e njohur si “ SHKUGËZA” është një pjesë mjaftë e rëndësishme dhe atraktive e qytetit, e cila zë vend për tu vizituar dhe shijuar natyrën e gjelbër të mbushur me Pisha ...

Riza Beg's tower

St. Abedin Terbeshi

Content will be added soon

Saint Pal’s and Saint Peter’s Church

St. Gjon Nikoll Kazazi

Saint Pal’s and Saint Peter’s Church
Gjakova had a Catholic religion tradition, which fluorished in the time of Gjon Nikollë Kazazit, the archbishop of Dioceza of Skopje.

The Grand Balkans Autocephaly tekke from XVII century

St. Sefedin Xerxa

The Grand Balkans Autocephaly tekke from XVII century
This is the oldest tekke of Saadi not only in Gjakova, but in the whole of Rumelia. It was created by Sheh Sulejman Axhiza Baba (1537-1652)

Bektashi’s Tekke

St. Qazim Bakalli

Bektashi’s Tekke
The old complex of the Bektashis’ Tekke in Qerimi neighborhood comprised of two buildings, but due to urban reasons, it was transferred to Hadumi neighborhood, where the necessary adaptations take place.

Mustafa Vokshi’s tower from XIX century

St. Mithat Frashëri

Mustafa Vokshi’s tower from XIX century
Two storey brick tower house of S. Vokshi’s brother, Mustafai, an activist of the Albanian National League.
RSS
123456789

Theme picker