X
GO

Shkollat

DREJTORIA E ARSIMIT – GJAKOVË

Sporti

Sporti

Industria

Industria
Fillet e zhvillimit të industrisë kanë nisur në  pjesën e parë të shekullit XX. Objektet e para industriale,  ishin fabrika e tjegullave, e ndërtuar pas Luftës së Parë Botërore,  si dhe ndërtimi i mullirit me centralin elektrik.

Ekonomia

Ekonomia
Gjakova është e njohur për traditë pune në industri dhe bujqësi dhe për punonjës të zellshëm në zejtari, tregti dhe shërbime. Ajo ka një strukturë të popullsisë mjaft të re dhe me vullnet shumë të spikatur e të përkushtuar në punë. Të gjitha këto përfaqësojnë një potencial të madhë  zhvillimi për të ardhmen.

Arsimi i Gjakovës

Arsimi i Gjakovës
Gjakova ka një traditë të hershme të arsimit  qysh me fillimin e jetës qytetare në te, që kur Sylejman Hadim aga, ndërtoj dhe vakëfoj, (1594-1595), pos hanit, hamamit, disa dyqaneve, një xhami, një mejtep, një bibliotekë.

Muzik Art dhe Letërsi

Muzik Art dhe Letërsi
Komuna e Gjakovës është e njohur për traditë të gjatë në shumë sektor të kulturës, si muzikë, art pamor dhe skenik, letërsi etj.

Komplekse Ndërtimore

Komplekse Ndërtimore

Tërësia urbanistike e Çarshisë së Madhe, Kompleksi i Sukës së Cërmjanit, Hanet e Haraçisë.

RSS
First6263646566687071

Theme picker