X
GO

Ka filluar renovimi i Kullës së Sulejman Vokshit

 • 07.05.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Broj pregleda: 1708
 • 0 Comments
Ka filluar renovimi i Kullës së Sulejman Vokshit

 

Kanë filluar punimet për renovimin e Kullës së Sylejman Vokshit. Kryetari i Komunës, Ardian Gjini, ka treguar se përmes këtij projekti, origjinaliteti i këtij objekti të trashëgimisë kulturore do të ruhet.

22 vjet nga ''Epopeja e Çabratit''

 • 07.05.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Broj pregleda: 2016
 • 0 Comments
22 vjet nga ''Epopeja e Çabratit''

Për nder të rënies heroike të dëshmorëve në betejën e lavdishme të Çabratit, janë bërë homazhe në varrezat e dëshmorëve dhe në varrezat e martirëve në kodrën e Çabratit. “Epopeja e Çabratit'' është ngjarje e shënuar në historinë e luftës së fundit në Kosovë për faktin që është beteja e vetme e zhvilluar në qytet. Brigada “Gjakova 137” e përfaqësuar nga luftëtarët e saj ishte e vetmja që i bëri ballë për ta çuar deri në fund përballjen me armikun. Sot, përkujtojmë ata që ranë heroikisht më 7, 8 dhe 9 Maj 1999. Bashkë me kujtimin për ta, të mos harrojmë idealin e tyre. Të kujdesemi që të jetësojmë porositë e tyre për një Kosovë të sigurtë dhe me një të ardhme të ndritur. ''Djemtë dhe vajzat tona do t'i kujtojmë përgjithmonë” u shpreh Kryetari i Komunës, Ardian Gjini.

 

Ushtrimi ''Shpata e Argjendtë'' do të mbahet edhe në Gjakovë

 • 06.05.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Broj pregleda: 1655
 • 0 Comments
Ushtrimi ''Shpata e Argjendtë'' do të mbahet edhe në Gjakovë

Në shtator të këtij viti, në Gjakovë do të mbahet ushtrimi “Shpata e Argjendtë”, aktivitet ky që organizohet nga FSK-ja, KFOR-i, Policia e Kosovës dhe AME. “Ky ushtrim do të jetë i mirëseardhur për rritjen e kapaciteteve lokale dhe nacionale për menaxhimin e emergjencave. Pata kënaqësinë që t’i pres në takim përgatitor oficerët e KFOR-it, FSK-së, Policisë, përfaqësuesit e AME dhe ata të Kryqit të Kuq. Jam i lumtur që ushtrimi “Shpata e Argjendtë” do të zhvillohet edhe në Gjakovë” u shpreh ndër të tjera Kryetari i Komunës, Ardian Gjini gjatë takimit me përfaqësues të këtyre institucioneve.

Shpallje e Rekrutimit, pozitat Mjek i Përgjithshëm

 • 30.04.2021
 • Author: Dardan Krypa
 • Broj pregleda: 11901
 • 0 Comments
Shpallje e Rekrutimit, pozitat Mjek i Përgjithshëm

Në bazë të nenit 67 dhe 68, te Ligjit numër 06/L-114 për Zyrtarët Publikë, nenit 2 paragrafi 2 të Statutit të Komunës, Komuna e Gjakovës shpall:

Arkivi i Kosovës hap dy ekspozita ne Gjakovë

 • 26.04.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Broj pregleda: 1837
 • 0 Comments
Arkivi i Kosovës hap dy ekspozita ne Gjakovë

Platoja e Shëtitores së lumit Krena pret dy ekspozita të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës “Vullkani i Republikës” dhe “70 Vjet Arkiv”! ''Arkivat janë një pjesë jashtëzakonisht e rëndësishme e ndërtimit të një vendi dhe e historisë së një kombi. I uroj Arkivës së Kosovës 70 vjetorin e themelimit të saj. Sot, në Gjakovë e kemi një ekspozitë tejet interesante dhe me vlerë. I ftoj që të vizitojnë këto ekspozita të cilat përmes fotografive dhe raporteve mediatike pasqyrojnë demonstratat historike të studentëve në vitin 1981 si dhe ato që tregojnë për shënimin e 70-vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës. Falenderoj Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës që e kanë vendosur këtë aktivitet edhe në Gjakovë” u shpreh Kryetari i Komunës, Ardian Gjini në fjalën e tij në këtë aktivitet.

Filloi rregullimi i infrastrukturës së lumit Llukac

 • 16.04.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Broj pregleda: 2189
 • 0 Comments
Filloi rregullimi i infrastrukturës së lumit Llukac

Sot, filloi një projekt i madh dhe i rëndësishëm për Gjakovën, siç është trajtimi i shtratit të lumit “Llukac”!

Ky projekt që pritet të ndryshojë komplet këtë pjesë të qytetit dhe t’i jep një pamje shumë më të mirë Gjakovës, parasheh rregullimin e tërësishëm të shtratit të lumit, trajtimin e ujërave të zeza, konkretisht vendosjen e kanalizimeve si dhe ndërtimin e shtigjeve të ecjes bashkë me elementet përcjellëse të gjelbërimit dhe mirëmbajtjes. “Jam jashtëzakonisht i lumtur që brenda kësaj periudhe po fillojmë ta trajtojmë edhe lumin e tretë që kalon nëpër qytetin e Gjakovës. Pjesa e “Krenës” në qendër të qytetit tashmë është e përfunduar dhe sivjet do të vazhdojmë të punojmë me “Krenën” në pjesën e epërme deri tek Tulltorja dhe në pjesën e poshtme deri tek derdhja e saj në lumin “Erenik”. Gjithashtu, sivjet do të nisim trajtimin edhe të lumit “Erenik” përgjatë tërë segmentit të rrugës “Bujar Roka”. Gjakova është me fat që ka tre lumenj që kalojnë përmes qytetit, por këta lumenjë duhet t’i ruajmë. Ata nuk duhet të jenë barrë për ne, shkaktarë të vërshimeve dhe vend për hedhjen e mbeturinave e kanalizimeve, por përkundrazi duhet të jenë aset i rëndësishëm për zhvillimin e qytetit dhe unë po ndjehem shumë mirë që jemi duke punuar fuqishëm drejt këtij synimi. E falënderoj partnerin kryesor OJQ “SHE ERA” për kontributin e madh për jetësimin e këtij projekti” u shpreh Kryetari Gjini.

Ndryshe, faza e parë e trajtimit të lumit “Llukac” përfshinë një segment prej 500 metrash, prej urës në rrugën “Petro Nini Luarasi” e deri tek ura në dalje të qytetit, drejtimi për Prizren dhe financohet nga fondet e Bashkimit Evropian përmes programit ndërkufitar IPA Kosovë-Shqipëri. Ndërkohë, komuna ka planifikuar që vitet e ardhshme të ndajë buxhet për vazhdimin dhe përfundimin e tërësishëm të këtij projekti.

 

 

 

Kryetari Gjini nderon figurën e komandantit Avdullah Babalija

 • 16.04.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Broj pregleda: 2254
 • 0 Comments
Kryetari Gjini nderon figurën e komandantit Avdullah Babalija
Në përvjetorin e vdekjes, Kryetari i Komunës, Ardian Gjini, ka kujtuar dhe nderuar figurën e Komandantit Avdullah Babalija. “Sot kujtojmë një njeri që i ka përjetuar plagët e luftës në betejat më të vështira. Të gjithë ne e kemi njohur Avdullah Babalinë edhe si komandant por edhe si njeri të devotshëm për punën, për familjen, për qytetin” u shpreh ndër të tjera ai. Avdullah Babalija vdiq në vitin 2015 pas një sulmi kardiak.
RSS
First1011121315171819Last

Theme picker