X
GO

22 vjet nga ''Epopeja e Çabratit''

  • 07.05.2021
  • Author: Donika Grezda
  • Broj pregleda: 1333
  • 0 Comments
22 vjet nga ''Epopeja e Çabratit''

Për nder të rënies heroike të dëshmorëve në betejën e lavdishme të Çabratit, janë bërë homazhe në varrezat e dëshmorëve dhe në varrezat e martirëve në kodrën e Çabratit. “Epopeja e Çabratit'' është ngjarje e shënuar në historinë e luftës së fundit në Kosovë për faktin që është beteja e vetme e zhvilluar në qytet. Brigada “Gjakova 137” e përfaqësuar nga luftëtarët e saj ishte e vetmja që i bëri ballë për ta çuar deri në fund përballjen me armikun. Sot, përkujtojmë ata që ranë heroikisht më 7, 8 dhe 9 Maj 1999. Bashkë me kujtimin për ta, të mos harrojmë idealin e tyre. Të kujdesemi që të jetësojmë porositë e tyre për një Kosovë të sigurtë dhe me një të ardhme të ndritur. ''Djemtë dhe vajzat tona do t'i kujtojmë përgjithmonë” u shpreh Kryetari i Komunës, Ardian Gjini.

 

Print
Categories: Ngjarje
Tags:

Theme picker