X
GO
Lajmet dhe Ngjarjet

Ngjarjet

Mbahet takimi i radhës i KKSB-së 27.11.20190

Mbahet takimi i radhës i KKSB-së

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) ka mbajtur sot mbledhjen e radhës, në të cilën është diskutuar për gjendjen e sigurisë në komunën e Gjakovës dhe zhvillimet e përgjithshme në këtë drejtim.
Mbahet takimi i 10-të i Komitetit për Komunitete 21.11.20190

Mbahet takimi i 10-të i Komitetit për Komunitete

Komiteti për Komunitete i Kuvendit të Komunës së Gjakovës, sot ka mbajtur mbledhjen e dhjetë për këtë vit, ku nga Armend Behluli, udhëheqës i Zyrës Komunale për Komunitete dhe Kthim, janë dhënë disa informata mbi zbatueshmërinë e Planit të Veprimit për Komunitetin Rom, Ashkalinjë dhe Egjiptianë në Komunën e Gjakovës, si dhe për gjendjen e përgjithshme të komuniteteve joshumicë në komunën e Gjakovës.
Shënohet Dita Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijëve 20.11.20190

Shënohet Dita Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijëve

Në kuadër të 20 nëntori-t, “Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijëve” sot në qendrën Handikos në Gjakovë është zhvilluar aktiviteti “Dera e hapur” me ç’rast, fëmijët e të gjitha institucioneve shkollore patën mundësi të vizitojnë ambientet e qendres, gjithashtu të mësojnë më shumë për të drejtat e tyre përmes ligjeratave të cilat u prezentuan nga përfaqësues të zyrës së Avokatit të Popullit.
Në Gjakovë fillon së funksionuari “Innovation HUB Gjakova” 19.11.20190

Në Gjakovë fillon së funksionuari “Innovation HUB Gjakova”

Krijimi i ambienteve, ku të rinjtë shoqërohen mes vete dhe njëkohësisht krijojnë projekte të reja, ndikon në mënyrë pozitive në një të ardhme të ndritur për ta.
Gjakova nikoqire e Kolegjiumit të Zyrtarëve Ligjor nga e tërë Kosova 13.11.20190

Gjakova nikoqire e Kolegjiumit të Zyrtarëve Ligjor nga e tërë Kosova

Gjakova ishte nikoqire e takimit të pestë të Kolegjiumit të Zyrtarëve Ligjor të Asociacionit të Komunave të Kosovës.
Kryetari Gjini takon shefen e BE-së për Kosovë Nataliya Apostolova 07.11.20190

Kryetari Gjini takon shefen e BE-së për Kosovë Nataliya Apostolova

Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini, ka pritur sot shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë Nataliya Apostolova, me të cilën ka biseduar kryesisht për projektet e përbashkëta që komuna e Gjakovës ka me BE-në, siç janë projekti për Ngrohtoren e Re të qytetit, projekti për objektin e ri të komunës e të tjera.
Asfaltohet rruga Devë-Guskë 05.11.20190

Asfaltohet rruga Devë-Guskë

Tejkalimi i parashikimit të të hyrave komunale, ka mundësuar që edhe shumë projekte infrastrukturore të realizohen edhe pse nuk kanë qenë të parapara në vitin fiskal 2019.
Diskutohet rregullorja komunale për funksionimin e këshillave lokal 01.11.20190

Diskutohet rregullorja komunale për funksionimin e këshillave lokal

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë(OSBE), në mbështetje të Kuvendit Komunal të Gjakovës ka organizuar sot nje punëtori në të cilën është diskutuar për harmonizimin e rregullores komunale mbi organizimin dhe funksionimin e këshillave lokale në komunën e Gjakovës.
Mbahet mbledhja e 9-të e Kuvendit Komunal 31.10.20190

Mbahet mbledhja e 9-të e Kuvendit Komunal

E kryesuar nga Anton Shala, kryesues, është mbajtur sot mbledhja e 9-të me radhë e Kuvendit të Komunës së Gjakovës. Pas miratimit të rendit të ditës dhe të procesverbalit, në pikën vijuese të rendit të ditës janë zhvilluar pyetje të asamblistëve për ekzekutivin, e të cilat kryesisht kishin të bënin me projektet të ndryshme komunale.
RSS
First45679111213Last

Theme picker