X
GO
Lajmet dhe Ngjarjet

Ngjarjet

Mbahet takimi i rradhës i Komitetit Komunal për Komunitete 28.02.20200

Mbahet takimi i rradhës i Komitetit Komunal për Komunitete

Komiteti për Komunitete ka mbajtur mbledhjen e dytë për këtë vit, në të cilin takim nga Shkumbin Kastrati, drejtor i Drejtorisë për Shërbime Publike, janë dhënë sqarimin sa i përket kanalizimin në lagjen "Lekë Dukagjini". Në bazë të sqarimeve të sjella para anëtarëve të këtij komiteti, është bërë e ditur se projekti për kanalizimin në këtë lagje është paraparë për faza të mëvonshme, pasi nuk është e mundur, edhe në saje të marrëveshjeve të tjera me investitor, nuk mundësohet ndërtimi i kolektorit sekondar pa u kryer ai kryesor. Sa i përket shpronësimeve, për të cilat ka pengesa, këtë obligim do ta kryejë komuna si institucion.

Mbahet mbledhja e rradhës e Kuvendit Komunal të Gjakovës 27.02.20200

Mbahet mbledhja e rradhës e Kuvendit Komunal të Gjakovës

Kuvendi Komunal i Gjakovës ka mbajtur mbledhjen e saj të rregullt mujore, ku pos pikave të rendit të ditës të përcaktuara me kohë, njëkohësisht me propozim të kryesuesit Anton Shala, si pikë shtesë e rendit të ditës është shtuar edhe themelimi i Komisionit për Shqyrtimin e Kërkesave dhe Ankesave për Emërtimin e Rrugëve, e cila edhe është miratuar dhe ka gjetur mbështetjen e këshilltarëve komunal.

Përzgjidhen shtatë Qytetarë të shkëlqyer të komunës së Gjakovës për vitin 2019 26.02.20200

Përzgjidhen shtatë Qytetarë të shkëlqyer të komunës së Gjakovës për vitin 2019

Shtatë personalitete nga komuna e Gjakovës, janë nderuar sot me titullin “Qytetar i shkëlqyer”, një titull ky që komuna e Gjakovës, tash e dy vjet, e ndanë në bazë të aktivitetit dhe kontributit të personaliteteve të ndryshme përgjatë një viti kalendarik.

Mbahet mbledhja e rradhës e Komitetit për Politikë dhe Financa 21.02.20200

Mbahet mbledhja e rradhës e Komitetit për Politikë dhe Financa

Është mbajtur mbledhja e dytë për vitin 2020 e Komitetit për Politike dhe Financa (KPF), në të cilën janë shqyrtuar dhe kanë kaluar për diskutim në mbledhjen e ardhshme të Kuvendit të Komunës.

Koncerti festiv mbyllë aktivitetet për përvjetorin e Pavarësisë 18.02.20200

Koncerti festiv mbyllë aktivitetet për përvjetorin e Pavarësisë

Aktivitetet për festën e Pavarësisë së Kosovës, janë përmbyllur sonte me një koncert të madh në Pallatin e Kuturës “Asim Vokshi”, me ç’rast para të pranishmëve është prezentuar mjaft denjësisht këngëtari i njohur Kosovar Dren Abazi dhe orkestra e tij “Zig Zag Orkestra”

Inaugurohet salla "Teki Dervishi" 18.02.20200

Inaugurohet salla "Teki Dervishi"

Është inauguruar sonte një ambient i veçantë në kuadër të Bibliotekës Ndërkomunale “Ibrahim Rugova” në Gjakovë, ambient ky që përveç se do ta shtojë funksionalitetin e kësaj biblioteke, gjithashtu edhe do të ia rrisë asaj vlerën dhe namin në Kosovë e më gjerë.

Vihet gurthemeli i Memorialit 'Brigada 137' 18.02.20200

Vihet gurthemeli i Memorialit 'Brigada 137'

Për përvjetorin e 12-të të Pavarësisë së Kosovës, është vënë gurthemeli për ndërtimin e Lapidarit "Brigada 137 Gjakova - UÇK".

Kryetari Gjini takon përfaqësuesit kryesor të Agjencionit Zhvillimor Gjerman 04.02.20200

Kryetari Gjini takon përfaqësuesit kryesor të Agjencionit Zhvillimor Gjerman

Kryetari i Komunës, Ardian Gjini dhe bashkëpuntorë të tij pritën në takim një delegacion nga Selia Qendrore e Agjencionit Zhvillimor Gjerman.

Mbahet mbledhja e radhës e Kuvendit Komunal të Gjakovës 30.01.20200

Mbahet mbledhja e radhës e Kuvendit Komunal të Gjakovës

Kuvendi Komunal i Gjakovës, të kryesuar nga Anton Shala, sot ka mbajtur mbledhjen e parë për këtë vit. Ndër pikat më të rëndësishme në këtë takim ka qenë raporti i kryetarit të Komunës, Ardian Gjini, mbi gjendjen ekonomike dhe financiare si  dhe zbatimin e planeve investuese në komunën e Gjakovës për vitin 2019.

RSS
First2345791011Last

Theme picker