X
GO

SHKUGËZA

SHKUGËZA
Pjesa e qytetit e njohur si “ SHKUGËZA” është një pjesë mjaftë e rëndësishme dhe atraktive e qytetit, e cila zë vend për tu vizituar dhe shijuar natyrën e gjelbër të mbushur me Pisha ...

Kodra e Çabratit

Kodra e Çabratit
Paraqet një përmendore të rëndësishme kulturore historike, ku u zhvilluan beteja të armatosura gjatë gjithë historisë së Gjakovës deri në luftën e fundit të UÇK-së

Lumenjtë

Lumenjtë

Lumi Ereniku, Lumi Drini, Lumi Krena, Liqeni i Radoniqit.

Malësia e Gjakovës

Malësia e Gjakovës
Shtrihet në lindje të Alpeve Shqiptare në Republikën e Shqipërisë dhe vazhdon edhe jasht kufirit të saj deri në disa vendbanime afër Gjakovës dhe Junikut.

Arsimi i Gjakovës

Arsimi i Gjakovës
Gjakova ka një traditë të hershme të arsimit  qysh me fillimin e jetës qytetare në te, që kur Sylejman Hadim aga, ndërtoj dhe vakëfoj, (1594-1595), pos hanit, hamamit, disa dyqaneve, një xhami, një mejtep, një bibliotekë.

Muzik Art dhe Letërsi

Muzik Art dhe Letërsi
Komuna e Gjakovës është e njohur për traditë të gjatë në shumë sektor të kulturës, si muzikë, art pamor dhe skenik, letërsi etj.

Komplekse Ndërtimore

Komplekse Ndërtimore

Tërësia urbanistike e Çarshisë së Madhe, Kompleksi i Sukës së Cërmjanit, Hanet e Haraçisë.

RSS
123

Theme picker