X
GO

Kryetari Gjini dhe nxënësit e shkollave të komunës diskutojnë për mjedisin

 • 19.03.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Number of views: 1243
 • 0 Comments
Kryetari Gjini dhe nxënësit e shkollave të komunës diskutojnë për mjedisin

Bashkëbisedim i frytshëm i Kryetarit Gjini me nxënësit e zellshëm të shkollave të komunës tonë lidhur me mjedisin!

Në kuadër të projektit “Human Rightvism Project” të organizuar nga Ec Ma Ndryshe, Kryetari Gjini ka mësuar më shumë për aktivitetet dhe projektet e nxënësve, mësimdhënësve dhe drejtorëve të shkollave për një mjedis të pastër. “Jam i lumtur që ju jeni të preokupuar për mjedisin sepse kjo do të thotë që jemi në rrugë të drejtë për një ambient të pastër. Jam i gatshëm që bashkë me kolegët e mi të vazhdojmë angazhimin maksimal në këtë sektor të rëndësishëm për mirëqenien e të gjithë neve” u shpreh ndër të tjera ai.

Në tri vitet e fundit, si qeverisje komunale, kemi mbjellë rreth 12 mijë fidane kudo në Gjakovë dhe një mision i tillë do të vazhdojë edhe më tutje. Pastrimi i Qendrës Transfer, projekti i kolektorit dhe impiantit të ujërave të zeza që finalizohen këtë vit janë disa nga projektet me vlerë të madhe për mjedisin.

Shkolla në Korenicë bëhet me objekt të ri modern

 • 19.03.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Number of views: 1236
 • 0 Comments
Shkolla në Korenicë bëhet me objekt të ri modern

Arnesa është një ndër njëqind nxënëset që mësimet i merr në shkollën fillore “Luigj Gurakuqi”. Gëzimi i lexohet në sy! Tani e tutje, ajo bashkë me shokët e shoqet kanë mundësi të ndjekin mësimet në objektin e ri të shkollës në Korenicë.

Objekti i ri është ndërtuar me standarte të larta dhe tashmë nxënësit do të kenë klasa dhe kabinete për të konkretizuar mësimet teorike.

“Jam i mbushur gëzim që sot shoh këta fëmijë të ngazëllyer. Ne duhet t’a duam këtë vend, duhet të punojmë që këtu të edukohen edhe fëmijët e fëmijëve tuaj”, tha në fjalën e tij kryetari i Komunës Ardian Gjini.

Ministria e Arsimit mundësoi mbështetjen e saj financiare që ky projekt të jetësohet, ndërkaq Komuna e Gjakovës është në finalizim të projekteve tjera infrastrukturore në këtë shkollë e që është fusha e sportit, rrethimi dhe rregullimi i oborrit.

 

Përurohet Fontana e Re në Parkun e Qytetit

 • 19.03.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Number of views: 1322
 • 0 Comments
Përurohet Fontana e Re në Parkun e Qytetit

Është përuruar Fontana e Re në Parkun e Madh të Qytetit, një element ky që e plotëson funksionalizimin e mëtejshëm të kësaj pjese të qytetit.

Fontana e re e cila ka kushtuar rreth 18 mijë euro, është donacion nga organizata “StrayCoCo” e udhëhequr nga aktivistja Helen Wormser, e cila ka shfaqur dëshirën që të investojë në parkun e madh të Gjakovës si njëri prej parqeve më të veçantë në tërë Kosovën.

Gjatë ceremonisë së inaugurimit të kësaj fontane, Kryetari i Komunës, Ardian Gjini e ka falënderuar donatoren, ndërsa ka shtuar se ky nuk është investimi i fundit në parkun e qytetit, pasi parku është një projekt i gjallë, që çdo ditë e më tepër po merr formë dhe pamje, duke u shndërruar në një lokacion të pëlqyer e të mirëpritur nga qytetarët.

Përveç pjesës dekoruese, kjo fontanë do të shërbejë edhe për shuarjen e etjes së qytetarëve frekuentues të parkut, por një kujdes i veçantë i është kushtuar edhe kafshëve, pasi aty është konceptuar edhe një vend ku ato mund ta shuajnë etjen.

Një investim i tillë është tejet i mirëseardhur për Gjakovën dhe qytetarët e saj, të cilët tashmë mbetet ta shfrytëzojnë por edhe ta mbrojnë nga dëmtimet këtë element dekorativ në parkun e qytetit tonë.

Kryetari Gjini dhe Ministri Mustafa me marrëveshje të re

 • 17.03.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Number of views: 1168
 • 0 Comments
Kryetari Gjini dhe Ministri Mustafa me marrëveshje të re

Kryetari i Komunës, Ardian Gjini ka nënshkruar marrëveshje bashkëfinancimi me Ministrinë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural e përfaqësuar nga ministri Besian Mustafa.

Marrëveshja për bashkëfinacimin e projektit “Ndërtimi dhe rehabilitimi i sistemeve të ujitjes në komunën e Gjakovës” parashihet që të zhvillohet në një afat tre vjeçar dhe ka një kosto totale prej 302,587.17€ nga të cilat 90 përqind e mbështetjes sigurohet nga MBPZHR dhe vetëm 10% nga buxheti komunal.

KONKURS PËR PLOTËSIMIN E VENDEVE TË PUNËS - Drejtor në Shkollën Fillore të Mesme të Ulët (SHFMU) dhe Drejtor dhe Zëvendësdrejtor në Shkollën e Mesme të Lartë (SHML)

 • 15.03.2021
 • Author: Dardan Krypa
 • Number of views: 9960
 • 0 Comments
KONKURS PËR PLOTËSIMIN E VENDEVE TË PUNËS - Drejtor në Shkollën Fillore të Mesme të Ulët (SHFMU) dhe Drejtor dhe Zëvendësdrejtor në Shkollën e Mesme të Lartë (SHML)

Në bazë të nenit 67 dhe 68 tё Ligjit për Zyrtarët Publikë Nr.06/L-114, nenit 5 të Ligjit Nr.03/L-068 për Arsimin në Komunat e Republikës së Kosovës, nenit 20 të Ligjit për Arsimin Parauniversitar, nenit 23 të Ligji Nr.04/L-138 për Arsimin dhe Aftësimin Profesional, si dhe Udhëzimit Administrativ (MASH) Nr.151/2020 Për Detyrat dhe Përgjegjësitë e Drejtorit dhe të Zëvendësdrejtorit të Institucionit Publik Edukativo- Arsimor dhe Aftësues Parauniversitar në Republikën e Kosovës, Procedurat e Zgjedhjes dhe Emërimit, Përfundimit të Kontratës dhe Emërimit të Përkohshëm i dt.22/12/2020, Komuna e Gjakovës shpall:

Kryetari Gjini pret në takim Komandantin e Ri të KFOR-it Italian në Kosovë

 • 11.03.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Number of views: 1247
 • 0 Comments
Kryetari Gjini pret në takim Komandantin e Ri të KFOR-it Italian në Kosovë

Kyetari i Komunës, Ardian Gjini, ka pritur në takim njohës Komandantin e Ri të Kforit Italian në Kosovë, Kolonel Francesco Maioriello dhe kolegët e tij.

 

Ai i ka falënderuar për vizitën dhe i ka informuar për projektet që po zhvillohen në vazhdimësi në Komunën e Gjakovës si dhe për situatën aktuale me COVID-19. Ndërkaq, ai ka shprehur gatishmërinë dhe të kolegëve të tij që të vazhdojnë bashkëpunimin me Kforin Italian në Kosovë për projekte të ardhshme në të mirë të banorëve të k

Kryetari Gjini pret në takim njohës Komandantin e ri të Stacionit Policor

 • 03.03.2021
 • Author: Donika Grezda
 • Number of views: 1320
 • 0 Comments
Kryetari Gjini pret në takim njohës Komandantin e ri të Stacionit Policor

Kryetari i Komunës Ardian Gjini priti në takim drejtorin e Policisë Rajonale në Gjakovë, kolonel Lumni Graishta dhe komandantin e Stacionit Policor, Major Milazim Lumi në takim njohës.

Gjithashtu kolonel Graishta i dhuroi kryetarit Gjini pllakë mirnjohjeje për bashkëpunimin e veçantë mes dy institucioneve, Komunës së Gjakovës dhe Policisë së Kosovës.

RSS
First1213141517192021Last

Theme picker