X
GO

Kodra e Çabratit

Kodra e Çabratit
Paraqet një përmendore të rëndësishme kulturore historike, ku u zhvilluan beteja të armatosura gjatë gjithë historisë së Gjakovës deri në luftën e fundit të UÇK-së

SHKUGËZA

SHKUGËZA
Pjesa e qytetit e njohur si “ SHKUGËZA” është një pjesë mjaftë e rëndësishme dhe atraktive e qytetit, e cila zë vend për tu vizituar dhe shijuar natyrën e gjelbër të mbushur me Pisha ...

Kulla e Riza Begut

Rr. Abedin Terbeshi

rmbajtja do të shtohet së shpejti

Kisha e Shën Palit dhe Shën Pjetrit

Rr. Gjon Nikoll Kazazi

Kisha e Shën Palit dhe Shën Pjetrit
Gjakova kishte një traditë fetare katolike, e cila lulëzoi në kohën e Gjon Nikollë Kazazit, arqipeshkvit të Dioçezës së Shkupit.

Teqeja e Madhe Autoqefale Ballkanike e shek. XVII

Rr. Sefedin Xerxa

Teqeja e Madhe Autoqefale Ballkanike e shek. XVII
Duke u bazuar në kronologjinë e Teqesë  së Madhe  të Gjakovës, deri më sot, rezulton se ka dhënë mbi 16 gjenerata të Shejhlerëve, të cilët përkundër vështirësive, kanë vazhduar ...

Teqeja e Bektashinjëve

Rr. Qazim Bakalli

Teqeja e Bektashinjëve
Për shkak të numrit të madh të teqeve do të përmendim vetëm edhe Teqenë e Bektashinjve, e cila në kohën e ndalimit të funksionimit të institucioneve fetare në Shqipëri ...

Kulla e Mustafa Vokshit e shek. XIX

Rr. Mithat Frashëri

Kulla e Mustafa Vokshit e shek. XIX
Kullë dykatëshe tullash e vëllaut të S. Vokshit, Mustafait, veprimtar i Lëvizjë Kombëtare Shqiptare.
RSS
123456789

Theme picker