X
GO
News and Events
Edhe 4 rrugë të reja nisin në Gjakovë 27.10.20200

Edhe 4 rrugë të reja nisin në Gjakovë

Filluan punimet për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugëve në katër fshatra të komunës së Gjakovës.

Filluan punimet për ndërtimin e rrugëve në fshatin Brovinë 09.10.20200

Filluan punimet për ndërtimin e rrugëve në fshatin Brovinë

Investimet në infrastrukturë rrugore po vazhdojnë edhe këto ditë në mbarë komunën e Gjakovës. Sot kanë filluar punimet për asfaltimin e 9-të segmenteve rrugore në një gjatësi prej rreth 1 kilometër dhe një ure në fshatin Brovinë, duke e kompletuar kështu në tërësi infrastrukturën në këtë fshat.

Vlera e përgjithshme e këtij investime është rreth 64 mijë euro dhe pritet të përmbyllet në një afat një vjeçar.

Gjatë fillimit të punimeve, në këtë fshat ka qëndruar edhe kryetari i komunës Ardian Gjini, i cili duke shprehur kënaqësinë që infrastruktura rrugore po përmbyllet në këtë fshat, ka bërë të ditur se gjatë vitit tjetër, komuna do t’i japë prioritet kanalizimin dhe ndriçimit, për ta bërë Brovinen dhe fshatrat tjerë të komunës së Gjakovës, fshatra modernë dhe të denjët për banorët e vet.

Së shpejti Gjakova do të bëhet me Galeri të Arteve 09.10.20200

Së shpejti Gjakova do të bëhet me Galeri të Arteve

Komuna e Gjakovës ka filluar investimet në rehabilitimin dhe rifunksionalizimin e një pjesë të Pallatit të Kulturës “Asim Vokshi”, duke ofruar kështu ambiente më të përshtatshme për qytetarët dhe adhuruesit e arteve të ndryshme.

Me një shumë prej rreth 20 mijë eurosh, në këtë objekt pritet të vihet në funksion galeria e arteve si dhe të sigurohet teknika e zërimit për sallën universale.

Gjatë ditës, këto ambiente i ka vizituar edhe kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini, i cili ka thënë se shumë shpejtë Gjakova do ta ketë njërën ndër galeritë më moderne në Kosovë, ndërsa salla universale e pallatit do të ketë një sistem modern të zërimit, i cili do të jenë në dispozicion të të gjitha llojeve të aktiviteteve që do të organizohen në këtë sallë.

Nisin punimet për ndërtimin e sallës së re të edukatës fizike në shkollën Kadri Kusari 09.10.20200

Nisin punimet për ndërtimin e sallës së re të edukatës fizike në shkollën Kadri Kusari

Nxënësit e Shkollës “Kadri Kusari”, prej vitit tjetër do t’i gëzohen sallës së re të edukatës fizike. Punimet për ndërtimin e saj kanë nisur sot, ndërsa në ceremoninë e fillimit ka marrë pjesë edhe kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini.

Ky objekt që do të kushtojë rreth 200 mijë euro, do të ketë një hapësirë totale prej 750 metrash katror dhe pritet të jetë ndër sallat më moderne të Edukatës Fizike.

Gjatë fillimit të punimeve, kryetari Gjini ka thënë se ndihet i kënaqur që me këtë investim do të krijohen kushte më të mira për nxënësit e kësaj shkolle.

Tri objekte të reja të institucioneve parashkollore po i shtohen Gjakovës 09.10.20200

Tri objekte të reja të institucioneve parashkollore po i shtohen Gjakovës

Tri objekte të reja të institucioneve parashkollore, shumë shpejtë do të jenë në shërbim të qytetarëve të komunës së Gjakovës.

Kryetari i komunës Ardian Gjini sot ka marrë pjesë në ceremoninë e fillimit të punimeve për këto objekte, me ç ‘rast ka bërë të ditur se kjo do të jetë një ndihmesë e madhe për prindërit ndërsa ka shtuar se investime të këtij lloji do të ketë edhe gjatë vitit tjetër.

Sipas planifikimit, gjatë këtij viti e deri në fund të verës së vitit 2021 do të punohet në ndërtimin e objektit të ri të institucionit parashkollor “Ganimete Terbeshi” në Bllokun e Ri, pastaj renovimi dhe adaptimi i një objekti në lagjen e Çabratit dhe një tjetrin në fshatin Novosellë. Të tri këto objekte pritet të jenë të gatshëm në mes të vitit 2021, kohë kur do të vazhdojnë së ndërtuari edhe disa objekte tjera.

Për ndërtimin dhe funksionalizimin e këtyre tri objekteve, komuna do të shpenzojë rreth 150 mijë euro, mjete këto nga buxheti komunal

Në Rrypaj e Gërqinë nisin punët për rrugë të reja 30.09.20200

Në Rrypaj e Gërqinë nisin punët për rrugë të reja

Dy rrugë të reja kanë nisur sot të asfaltohen në komunën e Gjakovës, duke quar kështu drejtë përmbushjes së objektivit të qeverisjes lokale për asfaltimin e të gjitha rrugëve dhe rrugicave më së largu deri në vitin 2022.

Mbahet mbledhja e 8-të e Kuvendit të Komunës 29.09.20200

Mbahet mbledhja e 8-të e Kuvendit të Komunës

Është mbajtur sot mbledhja e radhës e Kuvendit të Komunës së Gjakovës, në të cilën janë shqyrtuar dhe votuar një sërë pikash të rendit të ditës, të propozuara nga kryesuesi Anton Shala.

Mbahet takimi i radhës i KPF-së 23.09.20200

Mbahet takimi i radhës i KPF-së

Është mbajtur sot takimi i rradhës i Komitetit per Politikë e Financa, organ i cili nën kryesimin e kryesuesit Anton Shala ka diskutuar dhe ka vendosur për diskutim më të zgjeruar në Kuvendin Komunal të disa pikave të rendit të ditës.

Gjakova, komuna e parë që bën pa pagesë testet serologjike 11.09.20200

Gjakova, komuna e parë që bën pa pagesë testet serologjike

Komuna e Gjakovës ka filluar testimet serologjike, të cilat do të kryhen në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare.

RSS
First89101113151617Last

Theme picker