X
GO
News and Events
Komuna e Gjakovës dhe Caritas Kosova me marrëveshje të re 16.02.20210

Komuna e Gjakovës dhe Caritas Kosova me marrëveshje të re

Finalizohen 3 projekte infrastrukturore 15.12.20200

Finalizohen 3 projekte infrastrukturore

Kanë përfunduar punimet për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugëve në lagjen Muqaj në Brekoc, 14 segmenteve rrugore në Çabrat dhe atyre në lagjen Dervish Shaqa në Osek Hylë.

“Jam shumë i lumtur për përfundimin e këtyre projekteve infrastrukturore në komunën e Gjakovës. Bëhet fjalë për rrugë të gjata të cilat kanë qenë në baltë për një kohë të gjatë. Tani, banorët do të kenë mirëqenie më të mirë dhe qasje më të lehtë. Krahas investimeve të tjera, do të vazhdojmë me realizimin e projekteve infrastrukturore, deri në finalizimin e tërësishëm të tyre” u shpreh Kryetari i Komunës, Ardian Gjini, gjatë bashkëbisedimit më banorë.

Përfundon faza e parë e ndriçimit në shtigjet e Shkugëzës 09.11.20200

Përfundon faza e parë e ndriçimit në shtigjet e Shkugëzës

Vendosja e shtyllave të ndriçimit në shtigjet e Shkugëzës, do të ju mundësojë qytetarëve lëvizje të lehtë dhe të sigurtë në këtë zonë gjatë orëve të mbrëmjes.

Gjatë inaugurimit të këtij projekti, Kryetari i Komunës, Ardian Gjini, u shpreh mirënjohës ndaj Kforit Italian me të cilin janë dakorduar për financimin e fazës së parë të projektit për ndriçimin e shtigjeve. “Si qeverisje komunale, do të vazhdojmë me realizimin e projekteve të tjera në këtë zonë. Dua të falënderoj Kforin Italian për këtë projekt. Bashkëpunimi jonë do të vazhdojë edhe më tutje” tha Kryetari Gjini.

Shtabi për Menaxhimin e COVID-19 mban mbledhjen e radhës 03.11.20200

Shtabi për Menaxhimin e COVID-19 mban mbledhjen e radhës

Kryetari Gjini pret në takim vajzat e KB "Vëllaznimi" 03.11.20200

Kryetari Gjini pret në takim vajzat e KB "Vëllaznimi"

Kryetari i Komunës, Ardian Gjini, krenar me vajzat e Klubit të Basketbollit “Vëllaznimi” dhe i gatshëm për të vazhduar përpjekjet për të përkrahur këtë klub!

Fillon projekti për ndërtimin e 10 akseve rrugore në Rogovë të Hasit 02.11.20200

Fillon projekti për ndërtimin e 10 akseve rrugore në Rogovë të Hasit

Marre parasysh Vendimin e ri te Qeverise për masat e veçanta për mbrojtjen nga pandemia Covid, nga sot date 02.11.2020 Komuna e Gjakovës me institucionet relevante  ka vendosur qe shërbimi për pacientet pozitive me Covid -19  te cilët janë me Terapi Paranterale te behet vetëm ne Qendrën E Mjekësisë Familjare “Emin Duraku” e cila gjendet pranë shkollës me te njëjtin emër.

Të njëjtit nëse nuk kane mundësi ti  bëjnë vizitat ne këtë qendër , i lusim qe te thërrasin ne numrin 0390 326-749 dhe shërbimin nga personeli shëndetësor do ta marrin përmes vizitave ne shtëpitë e tyre. Kjo qendër do te punoje çdo dite nga ora 09:00 deri ne ora 21:00 edhe gjate ditëve te vikendit.

 

Po ashtu, referuar Vendimit te Qeverise shtabet komunale për parandalimin e  epidemisë , Drejtoria për Shëndetësi dhe QKMF-te do ta mbikëqyrin deri ne dy jave ecurinë e shëndetit  te personave te infektuar, dhe ti raportojnë ne baza ditore Qendrës Rajonale te Shëndetit Publik-IKSHP  për aktivitet e ndërmarra dhe për situatën ne teren.

Filluan punimet për ndërtimin e rrugëve në fshatin Bitesh 30.10.20200

Filluan punimet për ndërtimin e rrugëve në fshatin Bitesh

Filluan punimet për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugëve në fshatin Bitesh të Gjakovës.

Kryetari i Komunës, Ardian Gjini, ka uruar banorët e kësaj ane për fillimin e jetësimit të këtij projekti, në një fshat i cili ka qenë pothuajse i harruar. “Është një premtim që e kam dhënë para tri viteve. Me ndërtimin e këtyre rrugëve, mirëqenia e banorëve të kësaj ane do të jetë më e mirë dhe ata do të kenë një qasje të duhur në infrastrukturën rrugore” u shpreh Kryetari Gjini.

Kryetari Gjini takohet me mjekë të Kforit Italian 29.10.20200

Kryetari Gjini takohet me mjekë të Kforit Italian

Kryetari i Komunës, Ardian Gjini bashkë me Drejtoreshën për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, Afërdita Spahiu Shllaku dhe Shtabin për Menaxhimin e COVID-19 kanë mbajtur takim me mjekë të Kforit Italian.

Gjatë bashkëbisedimit, përfaqësuesi i Kforit, Cristian Benegiamo, ka përçuar përvojën e tyre me menaxhimin e pandemisë në Itali si dhe ka shprehur interesimin për të bashkëpunuar me Komunën e Gjakovës për parandalimin e përhapjes së virusit. Ai ka treguar se fokusi i tyre është komunikimi i vazhdueshëm me qytetarët, rreth përdorimit të maskës dhe respektimit të distancës sociale.

Kryetari Gjini i falënderoi përfaqësuesit e Kforit Italian për vizitën, ndërkohë që është. dakorduar me ta për bashkëpunim të ndërsjellë rreth pandemisë.

Mbahet takimi i rradhës i Shtabit Emergjent 28.10.20200

Mbahet takimi i rradhës i Shtabit Emergjent

Koordinimi i Kryetarit Gjini me anëtarët e Shtabit Emergjent për COVID-19, për kryerjen e të gjitha detyrave që i takojnë institucionit të Komunës së Gjakovës në luftën kundër virusit vazhdon edhe më tutje.

RSS
First7891012141516Last

Theme picker