X
GO

Ura e Fshejtë e shek. XVIII

Rr. Prizren – Gjakove (Ura e Drinit)

Ura e Fshejtë e shek. XVIII

Urë guri me një hark gjysmërrethor mbi lumin e Drinit të Bardhë në rrugën Gjakovë-Prizren. U shkatërrua tërësisht gjatë Luftës së Parë Botërore. Më 1942 u rindërtua nga SIMONSENI i Italisë. Është e gjatë 37 m., e gjërë 7 m. dhe e lartë 18,50 m. Dëmët që pësoi gjatë luftës së vitit 1999 i evitoi KFOR-i italian. Në veri të saj shtrihët një kanion i bukur.

Aty zhvillohën garat vjetore kërcim së larti nga ura.

Ura së bashku me kanionin e Drinit të Bardhë është nën mbrojtjene ligjit si trashegimi lulturore dhe kanioni si trashegimi natyrore.

Print
Categories: Trashëgimia
Tags:

Theme picker